Na Groblju mira odana počast žrtvama

  • 3. studenoga 2021.

Jučer je na memorijalnom Groblju mira na Bilima, u organizaciji Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a BiH, održano odavanje počasti žrtvama. Počast žrtvama odana je polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom koju je predvodio fra Miljenko Mića Stojić.

Groblje mira obitelji poginulih posjećuju tijekom cijele godine, a na poseban način povodom Svih svetih i Dušnog dana. Budući da je veći broj vjernika bio na Groblju mira tijekom odavanja počasti i oni su se pridružili članovima Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS, među kojima su bili i predstavnici Povjerenstva za uređivanje i obilježavanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk.

Valja napomenuti kako su Groblje mira povodom Svih svetih i Dušnog dana posjetili brojni Brotnjaci. Oni su kod križeva podignutih u spomen na članove svojih obitelji polagali cvijeće i palili svijeće, a broj križeva za žrtve s područja općine Čitluk uskoro će se povećati za 49 novih križeva. Naime, uz ranije postavljena 342 križa dogovoreno je skorašnje postavljanje još 49 križeva za žrtve s područja općine Čitluk.

Uz postavljenje novih križeva Povjerenstvo za uređivanje i obilježavanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk nastavit će i s prikupljanjem novih uplata za postavljenje križeva.

Više informacija o načinu uplate možete pronaći OVDJE.

Citluk.ba