Odavanje počasti stradalima održat će se 2. studenog na Groblju mira

  • 29. listopada 2021.

Povodom obilježavanja blagdana Svi svetih i Dušnog dana u utorak, 02. studenog, s početkom 15 sati, u organizaciji Odjela za II svjetski rat i poraće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH bit će polaganje vijenca i paljenje svijeća na Memorijalnom groblju Mira na Bilima za sve naše pokojne. Na polaganju će sudjelovati i predstavnici Općine Čitluk, odnosno Povjerenstva i Odjela.

Iz Povjerenstva za uređivanje i obilježavanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk dobili smo informaciju kako će, nakon što su ranije postavljena 342 križa za žrtve s područja općine Čitluk, uskoro biti postavljeni i križevi sa pločicom na kojoj su osobni podaci za još 49 žrtava. Za postavljanje novih 49 križeva obitelji stradalih su uplatile iznos za postavljanje križa te je stoga Povjerenstvo s izvođačem radova dogovorilo postavljenje križeva.

– Zbog stalnog interesa obitelji koje su uplatile novčani iznos za postavljanje novih križeva, Povjerenstvo za uređivanje i obilježavanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća dogovorilo je sa izvođačem radova izradu pločica i križeva te njihovo postavljanje u što kraćem roku. Nadolazeće zimsko razdoblje onemogućit će ovakvu vrstu radova na Groblju mira, koje se nalazi na nadmorskoj visini od nepunih 1000 metara, te smo stoga odlučili radove obaviti uskoro, a sve u interesu obitelji naših stradalih – poručio je Slaven Markota, predsjednik Povjerenstva za uređivanje i obilježavanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk.