Slaven Markota izabran za predsjednika Povjerenstva koje vodi brigu o grobištima iz II. svjetskog rata i poraća

  • 8. srpnja 2016.
Konstituirajuća sjednica Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk čije je članove imenovala Općinsko vijeće na 35. redovitoj sjednici održana je danas u Dvorani za sastanke Općine Čitluk. Na konstituirajućoj sjednici za predsjednika Povjerenstva u sljedećem mandatnom razdoblju izabran je Slaven Markota, za zamjenika predsjednika prof. Andrija Stojić, a za tajnika Ivan Stojić.

Današnju sjednicu, u nazočnosti Rade Raće Stojića, Andrije Stojića, Ilke Prusine, Ivana Sivrića, Slavena Markote i Ivana Stojića, otvorio je fra Miljenko Mića Stojić, uz konstataciju da mu je drago što je Povjerenstvo  ponovno imenovano, te da je zahvalan  bivšem predsjedniku Povjerenstva Ivanu Sabljiću.

Nakon uvodnog dijela, pristupilo se utvrđivanju dnevnog reda, odmah potom i izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i tajnika Povjerenstva, dok je pod točkom Razno razgovarano o sljedećem sastanku i planovima aktivnosti koje svakako uključuju sudjelovanje u obilježavanju Europskog dana totalitarističkih žrtava koji će se na simboličan način, blagoslovom izgrađene crkve, obilježiti na Bilama.

Krajem svibnja 2012. godine Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk održalo je svoj prvi radni sastanak, od tada Povjerenstvo u svom radu postupati sukladno odredbama Odluke o obilježavanju i uređivanju grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk. U spomenuto Povjerenstvo na 35. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk imenovani su: fra Miljenko Mića Stojić, Rade Stojić, Ivica Šarac, Andrija Stojić, fra Kornelije Kordić, Ilko Prusina, Ivan Stojić, Ivan Sivrić i Slaven Markota.